Filtruoti pagal

Ketaus puodai

Kokybiški ketaus puodai – kaip pasirinkti?

Renkantis kokybišką ketaus puodą, svarbu atkreipti dėmesį į keletą esminių dalykų, kad puodas tarnautų ilgai ir puikiai atliktų savo funkciją.

Aukštos kokybės ketaus puodai gaminami iš gryno ketaus be priemaišų. Jie yra sunkesni ir geba ilgai išlaikyti šilumą. Dauguma šiuolaikinių ketaus puodų yra padengti emaliu – tai apsaugo nuo rūdžių ir palengvina priežiūrą. Svarbu, kad emalio danga būtų tolygi ir nesutrūkusi. Tamsesnis emalis yra atsparesnis dėmėms.

Kadangi ketaus puodai yra sunkūs, labai lengvas puodas gali būti ne gryno ketaus arba turėti plonesnes sieneles – tokie puodai yra mažiau patvarūs. Jei puodas turi dangtį, įsitikinkite, kad jis sandariai priglunda – tai padeda geriau išlaikyti drėgmę troškinimo metu.Ketaus puodus galite įsigyti el.parduotuvėje BOHEMIA

Rankenos turėtų būti tvirtos, plačios, kad būtų patogu suimti net su virtuvinėmis pirštinėmis. Jei planuojate naudoti ketaus puodą orkaitėje, patikrinkite, ar rankenėlės yra atsparios aukštai temperatūrai.

Ketaus puodai – geriausias pasirinkimas?

Ketaus puodai puikiai išlaiko ir tolygiai paskirsto šilumą. Tai itin tinkamas pasirinkimas troškiniams, sriuboms ir ilgo virimo patiekalams. Tinkamai prižiūrimi ketaus puodai gali tarnauti net kelioms kartoms.

Šie puodai pasižymi universalumu – jie tinka viryklei, orkaitei, net kepimui ant laužo. Be to, tai sveikesnis pasirinkimas: ketaus puodai neturi kenksmingų cheminių dangų, o teisingai prižiūrėtas ketus neleidžia maistui prisvilti.

Geriausi ketaus puodai yra nepakeičiami lėtam gaminimui – troškiniams, duonai, sriuboms. Tai – ilgalaikė investicija į kokybišką maisto ruošimą.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis ketaus puodą?

Renkantis ketaus puodą, įsitikinkite, ar jis tinka Jūsų viryklei – indukcinei, elektrinei, dujinei ar orkaitei.

Taip pat svarbu įvertinti dangos kokybę – ar ji tolygi, be įskilimų ar nusitrynusių vietų. Prastos kokybės emalis laikui bėgant gali pradėti luptis.

Ketaus puodai – ilgalaikė investicija. Kuo kokybiškesnis modelis, tuo ilgiau jis tarnaus. Daugelis žinomų gamintojų siūlo net viso gyvenimo garantiją.

Tinkama ketaus puodų priežiūra

Tinkama ketaus puodų priežiūra yra labai svarbi jų ilgaamžiškumui ir nepriekaištingai būklei.

Jei puodas yra emaliuotas – prieš pirmą naudojimą pakanka jį perplauti šiltu vandeniu su švelniu plovikliu.

Jei ketaus puodas nėra emaliuotas, jį būtina „užkonservuoti“:
1. Nuplaukite ir nusausinkite puodą.
2. Pašildykite ant viryklės, kad visiškai išdžiūtų.
3. Padenkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu.
4. Įdėkite dugnu į viršų į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 1 valandai (po puodu padėkite foliją, kad nesuteptų orkaitės).
5. Atvėsinkite orkaitėje.

Šis procesas sukuria natūralią nelipnią dangą ir apsaugo nuo rūdžių. Laikykite ketaus puodus sausoje vietoje, be dangčio, kad nesikauptų drėgmė. Ilgesniam laikymui – patepkite vidų aliejumi.

Jei vis dėlto puodas surūdijo – rūdis nušveiskite plienine kempine ar druska, nuplaukite, nusausinkite ir pakartokite konservavimo procedūrą.

Rasta 5 prekės(-ių).

Rodoma 1-5 iš 5 prekės(-ių)
Aktyvūs filtrai

Naujienos mūsų Lodge indai