Prieš sudėdami produktus į garų puodą, leiskite vandeniui užvirti. Kadangi verdate ne vandeny, o garuose, tai verdantis vanduo neturi liestis su produktais;
Garinant bambukinis pagrindas sugeria drėgmės perteklių, susikaupęs vandens kondensatas nelaša ant gaminamo maisto;
Grotelių formos krepšelio dugnas leidžia garams laisvai cirkuliuoti, garai pasiskirsto tolygiai;
Bambukinio puodo dangčio išgaubimas leidžia šiltam garui laisvai cirkuliuoti;
Bambukiniai krepšeliai sukonstruoti taip, kad nesunkiai laikytųsi virš puodo su vandeniu;
Vieną ant kito laisvai galima sudėti du, tris ar daugiau krepšelių ir sutaupyti laiko
Vienu metu ant to paties puodo galima garinti atskirus produktus, sudėtus keliais aukštais: ilgiau garinamus produktus reikia dėti į apatinį aukštą, trumpiau — į viršutinius krepšelius;
maistas gali būti dedamas tiesiai ant bambukinio pagrindo arba dedamas į lėkštę, o ši — ant krepšelio dugno;
Naudoti garintuvą labai paprasta:
paruošus ir į krepšelius sudėjus maisto produktus, garintuvą reikia įdėti į vandens pripildytą puodą arba keptuvę, kaitinamą ant viryklės;
į puodą ar keptuvę, ant kurios statomas bambukinis garintuvas, vandens reikia pilti tiek, kad dugnas nemirktų vandenyje;