

Himalajų druskos kepimo akmenį galima naudoti tiek maisto paruošimui, tiek serviravimui. Pagamintas iš 100% natūralios Himalajų kalnų druskos, kiekvienas iš Himalajų druskos išpjautas blokas-lentelė yra unikalios spalvos .
Himalajų druskos akmens lentelė -luitas turi beveik idealų šilumos paskirstymą, todėl naudojama maisto ruošimui. Įkaitinkite druskos lentelę ant dujinės viryklės, orkaitėje, kepsninėje , grilyje ar ant grotelių, tada dėkite maistą ant druskos lentelės ir kepkite. Galima kepti mėsą, žuvį, jūros gėrybes, sūrį, daržoves, grybus, vaisius, kiaušinius, picas, blynus ar ruošti kitus Jūsų mėgstamus patiekalus.
Arba atvėsinkite druskos lentelę šaldytuve ir serviruokite ant jos sūrį, sušius, karpačio , daržoves, salotas, keptą duoną, rūkytus gaminius ar desertus. Druskos lentelė ne tik paskanins maistą bet ir neįprastai papuoš Jūsų stalą.
Naudojimas: Įsitikinkite, kad druskos lentelė yra visiškai sausa. Druskos akmens lentelę – bloką paruošti iki maisto ruošimo temperatūros ant dujinės viryklės reikia palaipsniui – kaitinant 15 min. ant mažos ugnies, vėliau 15 min. ant vidutinės ugnies. Jeigu pageidaujama aukštesnė temperatūra kaitinkite dar 5-10 min. ant maksimalios ugnies (ji atspari karščiui net iki 280°), Naudojant druskos lentelę kepimui, galimi spalvos pakitimai. Kaitinant druskos lentelę orkaitėje ,paguldykite druskos lentelę žemiausiame kepimo lygyje ir pradėkite kaitinti nuo žemos temperatūros (120-170 °C) ir kas 30 min. didinkite 50-75 °C iki reikiamos temperatūros. Nedėkite druskos lentelės į jau įkaitinta orkaitę. Kaitinant ant kepsninės , ar griliaus paguldykite druskos lentelę ant grotelių. Jeigu naudojate anglies kepsninę -grilių , laikykite anglį vienoje pusėje o druskos lentelę guldykite kitoje, taip atsiras galimybė palaipsniui įkaitinti druskos lentelę. Kepamas maistas dedamas tiesiog ant akmens – lentelės ,papildomai maisto nebedruskinant, nes reikiamą kiekį druskos maistas pasisavina iš akmens kepimo metu. Maistas ant druskos akmens – lentelės, po iškepimo laikomas priklausomai nuo mėgstamo sūrumo, nepamirštant, kad per ilgai laikant patiekalą ant plokštės maistas gali tapti per sūrus.
Šaltiems patiekalams serviruoti, kaitinti druskos lentelės nereikia, tiesiog padėkite 1 val. į šaldytuvą ar 30 min. į šaldiklį. Ant atšalusio akmens serviruokite salotas, vaisius,
daržoves, sušius, karpačio ar desertus tiesiai ant druskos lentelės.
Priežiūra: Po naudojimo kepimui , atvėsinkite druskos lentelę iki kambario temperatūros. Sudrėkinkite druskos lentelę su drėgna kempinėle, nenaudokite cheminių valymo priemonių ar pastoviai tekančios vandens srovės, nemirkykite, nes lentelė gali pradėti tirpti. Valykite su minkštu šepečiu arba kempinėle su šiurkščiu paviršiumi ir švariai nuvalykite su drėgna minkšta kempinėle. Nusausinkite druskos lentelę su medžiaginiu arba popieriniu rankšluosčiu ir palikite išdžiūti. Išdžiūvusią druskos lentelę laikykite sausoje vietoje, nes drėgnose patalpose druskos lentelė gali pradėti tirpti. Antimikrobinės druskos savybės užtikrina lentelės švarumą, nenaudojant valymo priemonių. Pakartotinai naudokite išdžiūvusią po 24 val.
Rekomendacija: kad druskos lentelė tarnautų ilgiau, kiekvieną kartą prieš kepant, galite patepti aliejumi.
Maku Himalajų druskos akmens lentelė yra ant juodos geležies padėklo , su rankenėlėmis . Labai patogu paimti karštą , po kepimo ar serviruoti , patiekti maistą ant stalo.