Daugiafunkcinis (multifunkcinis) puodas – kas tai ?
Elektrinis daugiafunkcinis puodas, dar kitaip vadinamas multifunkciniu - tikras pagalbininkas maisto ruošimui. Tai naujos kartos prietaisas, kuris galima sakyti yra sudarytas iš kelių virtuvės įrenginių. Jis lengvai gali atstoti troškintuvą, keptuvę, įprastą puodą ir greitpuodį. Jo pagalba greitai, sveikai ir su mažomis elektros sąnaudomis galėsite pagaminti maistą.
Maisto gaminimas daugiafunkciniame puode
Daugiafunkciniai puodai turi skirtingą automatinių programų skaičių, jų gali būti nuo 6 iki 60. Įprastai 6 pagrindines turi visi multifunkciniai puodai. Temperatūrą ir laiką galima nustatyti pagal poreikį iš karto arba atidėti paleidimą. Tai yra labai patogu, tereikia tik pasirinkti norimą funkciją ir įrenginys viską padaro už jus.
Pieniška košė - ši funkcija puikiai tinka košių gaminimui iš visų rūšių kruopų su pienu.
Grikiai - tinka visų kruopų ir ankštinių daržovių virimui.
Garai - dietinių patiekalų iš mėsos, žuvies, daržovių ir kruopų, kurie yra ypač naudingi sveikatai.
Sriuba - galima gaminti mums įprastas sriubas, tirštą sriubą ar šiupininę. Daugiafunkciniame puode taip pat galima išvirti ir kompotą ar kisielių.
Troškinimas - idealiai tinka troškinti mėsą, kepenėles, žuvį ar daržoves. Leidžia paruošti sultingą maistą, visiškai tokį patį, kaip ir greitpuodyje.
Kepimas - šios funkcijos pagalba itin lengvai paruošite žuvies ar mėsos patiekalus.
Be šių pagrindinių programų dažnai galime sutikti ir tokias funkcijas, kaip:
Gaminimas vakuume- iškepkite nuostabų mėsos gabalą su mėgstamomis žolelėmis ir prieskoniais. Vakuume virta mėsa yra subtilaus skonio, sultingumo ir maistingų medžiagų mišinys.
Skrudinimas- pasirinkite šią funkciją, norėdami apkepti nedidelį kiekį ingredientų labai karštame aliejuje. Ši programa tinka mėsai ir žuviai, taip pat galima pridėti ir garnyrus, tokius kaip makaronai ar ryžiai.
Kepimas ant grotelių- puikiai tinka akimirkoms, kai norite pasimėgauti gerai marinuotu mėsos gabalėliu ar sultingomis daržovėmis su grilio skoniu.
Kepimas - ši programa tinka skaniems pyragams, keksiukams, sausainiams ir kitiems saldiems arba pikantiškiems patiekalams ruošti.
Virimas - puiki programa ruošiant makaronus, bulves, ryžius, daržoves, sriubas ir padažą, koldūnus ir kt.
Kepimas - ši programa tinka iš dalies aliejuje panardintam maistui, pavyzdžiui, naminiams kotletams kepti.
Lėtas kepimas - puikiai tinka ruošiant lengvą mėsą ir visų rūšių padažus. Tereikia susmulkinti ir įdėti į puodą,o tada daugiau nieko daryti nebereikia.
Greitas troškinimas - ši programa idealiai tinka troškinti mėsą, kepenėles, žuvį ar daržoves. Leidžia paruošti sultingą maistą, visai tokį patį, kaip ir greitpuodyje.
Virimas aliejuje - ši programa puikiai tinka kepti maisto produktus, visiškai panardintus į aliejų, pavyzdžiui, spurgas ar lango.
Kepimas garuose - puikus kandidatas į sveikiausią įvairių maisto produktų gaminimo būdą. Maistas bus be riebalų, išsaugant visą savo skonį ir spalvą.
Ryžiai - paruoškite visų rūšių ryžius, tiek pikantiškus, tiek saldžius, arba su įvairiais rytietiškais prieskoniais.
Fondiu - šokolado, sūrio ar mėsos fondiu ruošti įvairiems skaniems patiekalams, pavyzdžiui, sūriams, vaisiams ir net daržovėms, panardinti. Komplekte yra aukštos kokybės nerūdijančio plieno šakutės.
Jogurtas - puikiai tinka ruošiant jogurtus tiek iš karvės, tiek iš ožkos pieno. Jogurtą gaminkite tiksliai taip, kaip įsivaizdavote.
Spraginti kukurūzai - skanūs spragėsiai gali būti paruošti be aliejaus arba tik su nedideliu kiekiu aliejaus ar riebalų.
Palaikykite temperatūrą (KEEP WARM) - išlaiko maistą šiltą net kelias valandas po paruošimo.
Koks daugiafunkcinis puodas yra geriausias ?
Renkantis daugiafunkcinį puodą pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į šiuos dalykus: turimus gaminimo režimus ir maisto gaminimo galimybes, dydį, naudojimo ir valymo paprastumą. Jei esate išrankesnis pirkėjas, atsižvelgsite ir į dizainą, garantiją ar netgi komplektaciją. Daugiafunkcinį puodą rinktis reiktų pagal maisto gaminimo įpročius ir realius poreikius. Kuo didesnis programų skaičius, tuo platesnės galimybės improvizacijai. Jeigu puodą planuojama naudoti tik vieno ar dviejų tipų maisto gaminimui, tai galima rinktis paprastesnį. O kai planuojama naudoti sudėtingesnių patiekalų gaminimui arba planuojama naudoti labai skirtingiems gaminiams, reikalingas toks, kuris turi daugiau programų.
Pasirinkimas priklauso nuo to, kaip dažnai gaminsite ir kokio dydžio jūsų šeima. Jei 4 asmenys ir daugiau - rekomenduojama rinktis ne mažesnį nei 6 litrų tūrio puodą, o galingumas turi būti ne mažesnis nei 860 W. Mažesnei šeimai tiks mažesnio galingumo ir 4 - 5 litrų tūrio puodas. Kuo didesnis prietaiso galingumas, tuo greičiau bus gaminamas patiekalas, bet elektros energijos bus suvartojama daugiau.
Taip pat reikia atkreipti dėmesį į tai, kokia yra indo danga - tefloninė ar keraminė. Tefloninė danga apsaugo nuo pridegimo, atspari dideliam karščiui. Tokį indą galima plauti indaplovėje, bet tokią dangą lengva subraižyti - būtinai naudokite virtuvės įrankius, kurie nebraižo, rekomenduojame tokius gamintojus, kaip IBILI, Banquet.
Multifunkcinio puodo naudojimas ir priežiūra
Prietaisą naudokite laikydamiesi saugumo instrukcijų. Nestatykite prietaiso šalia viryklės, taip pat įrenginio negalima plauti po tekančiu vandeniu, išskyrus išimamas detales, kurias taip pat galima plauti ir indaplovėje. Veikimo metu prietaisas gali šiek tiek įkaisti, todėl nelieskite rankomis, ypač jo metalinių dalių. Kai atidarote dangtį, nesilenkite virš puodo, nes garai gali nudeginti, o veikimo metu neuždenkite jo rankšluosčiu. Prieš valydami būtinai įsitikinkite, ar prietaisas atjungtas nuo srovės lizdo. Valymui naudokite priemones, kuriose nėra abrazyvinių dalelių.
Daugiafunkcinis (multifunkcinis) puodas – kas tai ?
Elektrinis daugiafunkcinis puodas, dar kitaip vadinamas multifunkciniu - tikras pagalbininkas maisto ruošimui. Tai naujos kartos prietaisas, kuris galima sakyti yra sudarytas iš kelių virtuvės įrenginių. Jis lengvai gali atstoti troškintuvą, keptuvę, įprastą puodą ir greitpuodį. Jo pagalba greitai, sveikai ir su mažomis elektros sąnaudomis galėsite pagaminti maistą.
Maisto gaminimas daugiafunkciniame puode
Daugiafunkciniai puodai turi skirtingą automatinių programų skaičių, jų gali būti nuo 6 iki 60. Įprastai 6 pagrindines turi visi multifunkciniai puodai. Temperatūrą ir laiką galima nustatyti pagal poreikį iš karto arba atidėti paleidimą. Tai yra labai patogu, tereikia tik pasirinkti norimą funkciją ir įrenginys viską padaro už jus.
Pieniška košė - ši funkcija puikiai tinka košių gaminimui iš visų rūšių kruopų su pienu.
Grikiai - tinka visų kruopų ir ankštinių daržovių virimui.
Garai - dietinių patiekalų iš mėsos, žuvies, daržovių ir kruopų, kurie yra ypač naudingi sveikatai.
Sriuba - galima gaminti mums įprastas sriubas, tirštą sriubą ar šiupininę. Daugiafunkciniame puode taip pat galima išvirti ir kompotą ar kisielių.
Troškinimas - idealiai tinka troškinti mėsą, kepenėles, žuvį ar daržoves. Leidžia paruošti sultingą maistą, visiškai tokį patį, kaip ir greitpuodyje.
Kepimas - šios funkcijos pagalba itin lengvai paruošite žuvies ar mėsos patiekalus.
Be šių pagrindinių programų dažnai galime sutikti ir tokias funkcijas, kaip:
Gaminimas vakuume- iškepkite nuostabų mėsos gabalą su mėgstamomis žolelėmis ir prieskoniais. Vakuume virta mėsa yra subtilaus skonio, sultingumo ir maistingų medžiagų mišinys.
Skrudinimas- pasirinkite šią funkciją, norėdami apkepti nedidelį kiekį ingredientų labai karštame aliejuje. Ši programa tinka mėsai ir žuviai, taip pat galima pridėti ir garnyrus, tokius kaip makaronai ar ryžiai.
Kepimas ant grotelių- puikiai tinka akimirkoms, kai norite pasimėgauti gerai marinuotu mėsos gabalėliu ar sultingomis daržovėmis su grilio skoniu.
Kepimas - ši programa tinka skaniems pyragams, keksiukams, sausainiams ir kitiems saldiems arba pikantiškiems patiekalams ruošti.
Virimas - puiki programa ruošiant makaronus, bulves, ryžius, daržoves, sriubas ir padažą, koldūnus ir kt.
Kepimas - ši programa tinka iš dalies aliejuje panardintam maistui, pavyzdžiui, naminiams kotletams kepti.
Lėtas kepimas - puikiai tinka ruošiant lengvą mėsą ir visų rūšių padažus. Tereikia susmulkinti ir įdėti į puodą,o tada daugiau nieko daryti nebereikia.
Greitas troškinimas - ši programa idealiai tinka troškinti mėsą, kepenėles, žuvį ar daržoves. Leidžia paruošti sultingą maistą, visai tokį patį, kaip ir greitpuodyje.
Virimas aliejuje - ši programa puikiai tinka kepti maisto produktus, visiškai panardintus į aliejų, pavyzdžiui, spurgas ar lango.
Kepimas garuose - puikus kandidatas į sveikiausią įvairių maisto produktų gaminimo būdą. Maistas bus be riebalų, išsaugant visą savo skonį ir spalvą.
Ryžiai - paruoškite visų rūšių ryžius, tiek pikantiškus, tiek saldžius, arba su įvairiais rytietiškais prieskoniais.
Fondiu - šokolado, sūrio ar mėsos fondiu ruošti įvairiems skaniems patiekalams, pavyzdžiui, sūriams, vaisiams ir net daržovėms, panardinti. Komplekte yra aukštos kokybės nerūdijančio plieno šakutės.
Jogurtas - puikiai tinka ruošiant jogurtus tiek iš karvės, tiek iš ožkos pieno. Jogurtą gaminkite tiksliai taip, kaip įsivaizdavote.
Spraginti kukurūzai - skanūs spragėsiai gali būti paruošti be aliejaus arba tik su nedideliu kiekiu aliejaus ar riebalų.
Palaikykite temperatūrą (KEEP WARM) - išlaiko maistą šiltą net kelias valandas po paruošimo.
Koks daugiafunkcinis puodas yra geriausias ?
Renkantis daugiafunkcinį puodą pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į šiuos dalykus: turimus gaminimo režimus ir maisto gaminimo galimybes, dydį, naudojimo ir valymo paprastumą. Jei esate išrankesnis pirkėjas, atsižvelgsite ir į dizainą, garantiją ar netgi komplektaciją. Daugiafunkcinį puodą rinktis reiktų pagal maisto gaminimo įpročius ir realius poreikius. Kuo didesnis programų skaičius, tuo platesnės galimybės improvizacijai. Jeigu puodą planuojama naudoti tik vieno ar dviejų tipų maisto gaminimui, tai galima rinktis paprastesnį. O kai planuojama naudoti sudėtingesnių patiekalų gaminimui arba planuojama naudoti labai skirtingiems gaminiams, reikalingas toks, kuris turi daugiau programų.
Pasirinkimas priklauso nuo to, kaip dažnai gaminsite ir kokio dydžio jūsų šeima. Jei 4 asmenys ir daugiau - rekomenduojama rinktis ne mažesnį nei 6 litrų tūrio puodą, o galingumas turi būti ne mažesnis nei 860 W. Mažesnei šeimai tiks mažesnio galingumo ir 4 - 5 litrų tūrio puodas. Kuo didesnis prietaiso galingumas, tuo greičiau bus gaminamas patiekalas, bet elektros energijos bus suvartojama daugiau.
Taip pat reikia atkreipti dėmesį į tai, kokia yra indo danga - tefloninė ar keraminė. Tefloninė danga apsaugo nuo pridegimo, atspari dideliam karščiui. Tokį indą galima plauti indaplovėje, bet tokią dangą lengva subraižyti - būtinai naudokite virtuvės įrankius, kurie nebraižo, rekomenduojame tokius gamintojus, kaip IBILI, Banquet.
Multifunkcinio puodo naudojimas ir priežiūra
Prietaisą naudokite laikydamiesi saugumo instrukcijų. Nestatykite prietaiso šalia viryklės, taip pat įrenginio negalima plauti po tekančiu vandeniu, išskyrus išimamas detales, kurias taip pat galima plauti ir indaplovėje. Veikimo metu prietaisas gali šiek tiek įkaisti, todėl nelieskite rankomis, ypač jo metalinių dalių. Kai atidarote dangtį, nesilenkite virš puodo, nes garai gali nudeginti, o veikimo metu neuždenkite jo rankšluosčiu. Prieš valydami būtinai įsitikinkite, ar prietaisas atjungtas nuo srovės lizdo. Valymui naudokite priemones, kuriose nėra abrazyvinių dalelių.
Daugiafunkcinis (multifunkcinis) puodas – kas tai ?
Elektrinis daugiafunkcinis puodas, dar kitaip vadinamas multifunkciniu - tikras pagalbininkas maisto ruošimui. Tai naujos kartos prietaisas, kuris galima sakyti yra sudarytas iš kelių virtuvės įrenginių. Jis lengvai gali atstoti troškintuvą, keptuvę, įprastą puodą ir greitpuodį.
Daugiafunkcinis (multifunkcinis) puodas – kas tai ?
Elektrinis daugiafunkcinis puodas, dar kitaip vadinamas multifunkciniu - tikras pagalbininkas maisto ruošimui. Tai naujos kartos prietaisas, kuris galima sakyti yra sudarytas iš kelių virtuvės įrenginių. Jis lengvai gali atstoti troškintuvą, keptuvę, įprastą puodą ir greitpuodį. Jo pagalba greitai, sveikai ir su mažomis elektros sąnaudomis galėsite pagaminti maistą.
Maisto gaminimas daugiafunkciniame puode
Daugiafunkciniai puodai turi skirtingą automatinių programų skaičių, jų gali būti nuo 6 iki 60. Įprastai 6 pagrindines turi visi multifunkciniai puodai. Temperatūrą ir laiką galima nustatyti pagal poreikį iš karto arba atidėti paleidimą. Tai yra labai patogu, tereikia tik pasirinkti norimą funkciją ir įrenginys viską padaro už jus.
Pieniška košė - ši funkcija puikiai tinka košių gaminimui iš visų rūšių kruopų su pienu.
Grikiai - tinka visų kruopų ir ankštinių daržovių virimui.
Garai - dietinių patiekalų iš mėsos, žuvies, daržovių ir kruopų, kurie yra ypač naudingi sveikatai.
Sriuba - galima gaminti mums įprastas sriubas, tirštą sriubą ar šiupininę. Daugiafunkciniame puode taip pat galima išvirti ir kompotą ar kisielių.
Troškinimas - idealiai tinka troškinti mėsą, kepenėles, žuvį ar daržoves. Leidžia paruošti sultingą maistą, visiškai tokį patį, kaip ir greitpuodyje.
Kepimas - šios funkcijos pagalba itin lengvai paruošite žuvies ar mėsos patiekalus.
Be šių pagrindinių programų dažnai galime sutikti ir tokias funkcijas, kaip:
Gaminimas vakuume- iškepkite nuostabų mėsos gabalą su mėgstamomis žolelėmis ir prieskoniais. Vakuume virta mėsa yra subtilaus skonio, sultingumo ir maistingų medžiagų mišinys.
Skrudinimas- pasirinkite šią funkciją, norėdami apkepti nedidelį kiekį ingredientų labai karštame aliejuje. Ši programa tinka mėsai ir žuviai, taip pat galima pridėti ir garnyrus, tokius kaip makaronai ar ryžiai.
Kepimas ant grotelių- puikiai tinka akimirkoms, kai norite pasimėgauti gerai marinuotu mėsos gabalėliu ar sultingomis daržovėmis su grilio skoniu.
Kepimas - ši programa tinka skaniems pyragams, keksiukams, sausainiams ir kitiems saldiems arba pikantiškiems patiekalams ruošti.
Virimas - puiki programa ruošiant makaronus, bulves, ryžius, daržoves, sriubas ir padažą, koldūnus ir kt.
Kepimas - ši programa tinka iš dalies aliejuje panardintam maistui, pavyzdžiui, naminiams kotletams kepti.
Lėtas kepimas - puikiai tinka ruošiant lengvą mėsą ir visų rūšių padažus. Tereikia susmulkinti ir įdėti į puodą,o tada daugiau nieko daryti nebereikia.
Greitas troškinimas - ši programa idealiai tinka troškinti mėsą, kepenėles, žuvį ar daržoves. Leidžia paruošti sultingą maistą, visai tokį patį, kaip ir greitpuodyje.
Virimas aliejuje - ši programa puikiai tinka kepti maisto produktus, visiškai panardintus į aliejų, pavyzdžiui, spurgas ar lango.
Kepimas garuose - puikus kandidatas į sveikiausią įvairių maisto produktų gaminimo būdą. Maistas bus be riebalų, išsaugant visą savo skonį ir spalvą.
Ryžiai - paruoškite visų rūšių ryžius, tiek pikantiškus, tiek saldžius, arba su įvairiais rytietiškais prieskoniais.
Fondiu - šokolado, sūrio ar mėsos fondiu ruošti įvairiems skaniems patiekalams, pavyzdžiui, sūriams, vaisiams ir net daržovėms, panardinti. Komplekte yra aukštos kokybės nerūdijančio plieno šakutės.
Jogurtas - puikiai tinka ruošiant jogurtus tiek iš karvės, tiek iš ožkos pieno. Jogurtą gaminkite tiksliai taip, kaip įsivaizdavote.
Spraginti kukurūzai - skanūs spragėsiai gali būti paruošti be aliejaus arba tik su nedideliu kiekiu aliejaus ar riebalų.
Palaikykite temperatūrą (KEEP WARM) - išlaiko maistą šiltą net kelias valandas po paruošimo.
Koks daugiafunkcinis puodas yra geriausias ?
Renkantis daugiafunkcinį puodą pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į šiuos dalykus: turimus gaminimo režimus ir maisto gaminimo galimybes, dydį, naudojimo ir valymo paprastumą. Jei esate išrankesnis pirkėjas, atsižvelgsite ir į dizainą, garantiją ar netgi komplektaciją. Daugiafunkcinį puodą rinktis reiktų pagal maisto gaminimo įpročius ir realius poreikius. Kuo didesnis programų skaičius, tuo platesnės galimybės improvizacijai. Jeigu puodą planuojama naudoti tik vieno ar dviejų tipų maisto gaminimui, tai galima rinktis paprastesnį. O kai planuojama naudoti sudėtingesnių patiekalų gaminimui arba planuojama naudoti labai skirtingiems gaminiams, reikalingas toks, kuris turi daugiau programų.
Pasirinkimas priklauso nuo to, kaip dažnai gaminsite ir kokio dydžio jūsų šeima. Jei 4 asmenys ir daugiau - rekomenduojama rinktis ne mažesnį nei 6 litrų tūrio puodą, o galingumas turi būti ne mažesnis nei 860 W. Mažesnei šeimai tiks mažesnio galingumo ir 4 - 5 litrų tūrio puodas. Kuo didesnis prietaiso galingumas, tuo greičiau bus gaminamas patiekalas, bet elektros energijos bus suvartojama daugiau.
Taip pat reikia atkreipti dėmesį į tai, kokia yra indo danga - tefloninė ar keraminė. Tefloninė danga apsaugo nuo pridegimo, atspari dideliam karščiui. Tokį indą galima plauti indaplovėje, bet tokią dangą lengva subraižyti - būtinai naudokite virtuvės įrankius, kurie nebraižo, rekomenduojame tokius gamintojus, kaip IBILI, Banquet.
Multifunkcinio puodo naudojimas ir priežiūra
Prietaisą naudokite laikydamiesi saugumo instrukcijų. Nestatykite prietaiso šalia viryklės, taip pat įrenginio negalima plauti po tekančiu vandeniu, išskyrus išimamas detales, kurias taip pat galima plauti ir indaplovėje. Veikimo metu prietaisas gali šiek tiek įkaisti, todėl nelieskite rankomis, ypač jo metalinių dalių. Kai atidarote dangtį, nesilenkite virš puodo, nes garai gali nudeginti, o veikimo metu neuždenkite jo rankšluosčiu. Prieš valydami būtinai įsitikinkite, ar prietaisas atjungtas nuo srovės lizdo. Valymui naudokite priemones, kuriose nėra abrazyvinių dalelių.
Daugiafunkcinis (multifunkcinis) puodas – kas tai ?
Elektrinis daugiafunkcinis puodas, dar kitaip vadinamas multifunkciniu - tikras pagalbininkas maisto ruošimui. Tai naujos kartos prietaisas, kuris galima sakyti yra sudarytas iš kelių virtuvės įrenginių. Jis lengvai gali atstoti troškintuvą, keptuvę, įprastą puodą ir greitpuodį. Jo pagalba greitai, sveikai ir su mažomis elektros sąnaudomis galėsite pagaminti maistą.
Maisto gaminimas daugiafunkciniame puode
Daugiafunkciniai puodai turi skirtingą automatinių programų skaičių, jų gali būti nuo 6 iki 60. Įprastai 6 pagrindines turi visi multifunkciniai puodai. Temperatūrą ir laiką galima nustatyti pagal poreikį iš karto arba atidėti paleidimą. Tai yra labai patogu, tereikia tik pasirinkti norimą funkciją ir įrenginys viską padaro už jus.
Pieniška košė - ši funkcija puikiai tinka košių gaminimui iš visų rūšių kruopų su pienu.
Grikiai - tinka visų kruopų ir ankštinių daržovių virimui.
Garai - dietinių patiekalų iš mėsos, žuvies, daržovių ir kruopų, kurie yra ypač naudingi sveikatai.
Sriuba - galima gaminti mums įprastas sriubas, tirštą sriubą ar šiupininę. Daugiafunkciniame puode taip pat galima išvirti ir kompotą ar kisielių.
Troškinimas - idealiai tinka troškinti mėsą, kepenėles, žuvį ar daržoves. Leidžia paruošti sultingą maistą, visiškai tokį patį, kaip ir greitpuodyje.
Kepimas - šios funkcijos pagalba itin lengvai paruošite žuvies ar mėsos patiekalus.
Be šių pagrindinių programų dažnai galime sutikti ir tokias funkcijas, kaip:
Gaminimas vakuume- iškepkite nuostabų mėsos gabalą su mėgstamomis žolelėmis ir prieskoniais. Vakuume virta mėsa yra subtilaus skonio, sultingumo ir maistingų medžiagų mišinys.
Skrudinimas- pasirinkite šią funkciją, norėdami apkepti nedidelį kiekį ingredientų labai karštame aliejuje. Ši programa tinka mėsai ir žuviai, taip pat galima pridėti ir garnyrus, tokius kaip makaronai ar ryžiai.
Kepimas ant grotelių- puikiai tinka akimirkoms, kai norite pasimėgauti gerai marinuotu mėsos gabalėliu ar sultingomis daržovėmis su grilio skoniu.
Kepimas - ši programa tinka skaniems pyragams, keksiukams, sausainiams ir kitiems saldiems arba pikantiškiems patiekalams ruošti.
Virimas - puiki programa ruošiant makaronus, bulves, ryžius, daržoves, sriubas ir padažą, koldūnus ir kt.
Kepimas - ši programa tinka iš dalies aliejuje panardintam maistui, pavyzdžiui, naminiams kotletams kepti.
Lėtas kepimas - puikiai tinka ruošiant lengvą mėsą ir visų rūšių padažus. Tereikia susmulkinti ir įdėti į puodą,o tada daugiau nieko daryti nebereikia.
Greitas troškinimas - ši programa idealiai tinka troškinti mėsą, kepenėles, žuvį ar daržoves. Leidžia paruošti sultingą maistą, visai tokį patį, kaip ir greitpuodyje.
Virimas aliejuje - ši programa puikiai tinka kepti maisto produktus, visiškai panardintus į aliejų, pavyzdžiui, spurgas ar lango.
Kepimas garuose - puikus kandidatas į sveikiausią įvairių maisto produktų gaminimo būdą. Maistas bus be riebalų, išsaugant visą savo skonį ir spalvą.
Ryžiai - paruoškite visų rūšių ryžius, tiek pikantiškus, tiek saldžius, arba su įvairiais rytietiškais prieskoniais.
Fondiu - šokolado, sūrio ar mėsos fondiu ruošti įvairiems skaniems patiekalams, pavyzdžiui, sūriams, vaisiams ir net daržovėms, panardinti. Komplekte yra aukštos kokybės nerūdijančio plieno šakutės.
Jogurtas - puikiai tinka ruošiant jogurtus tiek iš karvės, tiek iš ožkos pieno. Jogurtą gaminkite tiksliai taip, kaip įsivaizdavote.
Spraginti kukurūzai - skanūs spragėsiai gali būti paruošti be aliejaus arba tik su nedideliu kiekiu aliejaus ar riebalų.
Palaikykite temperatūrą (KEEP WARM) - išlaiko maistą šiltą net kelias valandas po paruošimo.
Koks daugiafunkcinis puodas yra geriausias ?
Renkantis daugiafunkcinį puodą pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į šiuos dalykus: turimus gaminimo režimus ir maisto gaminimo galimybes, dydį, naudojimo ir valymo paprastumą. Jei esate išrankesnis pirkėjas, atsižvelgsite ir į dizainą, garantiją ar netgi komplektaciją. Daugiafunkcinį puodą rinktis reiktų pagal maisto gaminimo įpročius ir realius poreikius. Kuo didesnis programų skaičius, tuo platesnės galimybės improvizacijai. Jeigu puodą planuojama naudoti tik vieno ar dviejų tipų maisto gaminimui, tai galima rinktis paprastesnį. O kai planuojama naudoti sudėtingesnių patiekalų gaminimui arba planuojama naudoti labai skirtingiems gaminiams, reikalingas toks, kuris turi daugiau programų.
Pasirinkimas priklauso nuo to, kaip dažnai gaminsite ir kokio dydžio jūsų šeima. Jei 4 asmenys ir daugiau - rekomenduojama rinktis ne mažesnį nei 6 litrų tūrio puodą, o galingumas turi būti ne mažesnis nei 860 W. Mažesnei šeimai tiks mažesnio galingumo ir 4 - 5 litrų tūrio puodas. Kuo didesnis prietaiso galingumas, tuo greičiau bus gaminamas patiekalas, bet elektros energijos bus suvartojama daugiau.
Taip pat reikia atkreipti dėmesį į tai, kokia yra indo danga - tefloninė ar keraminė. Tefloninė danga apsaugo nuo pridegimo, atspari dideliam karščiui. Tokį indą galima plauti indaplovėje, bet tokią dangą lengva subraižyti - būtinai naudokite virtuvės įrankius, kurie nebraižo, rekomenduojame tokius gamintojus, kaip IBILI, Banquet.
Multifunkcinio puodo naudojimas ir priežiūra
Prietaisą naudokite laikydamiesi saugumo instrukcijų. Nestatykite prietaiso šalia viryklės, taip pat įrenginio negalima plauti po tekančiu vandeniu, išskyrus išimamas detales, kurias taip pat galima plauti ir indaplovėje. Veikimo metu prietaisas gali šiek tiek įkaisti, todėl nelieskite rankomis, ypač jo metalinių dalių. Kai atidarote dangtį, nesilenkite virš puodo, nes garai gali nudeginti, o veikimo metu neuždenkite jo rankšluosčiu. Prieš valydami būtinai įsitikinkite, ar prietaisas atjungtas nuo srovės lizdo. Valymui naudokite priemones, kuriose nėra abrazyvinių dalelių.