Prekių sąrašas pagal prekės ženklą LODGE

 

Lodge liejykla - vienintelė ketaus indų gamykla JAV bei seniausia, šeimai priklausanti indų gamybos kompanija šalyje yra įsikūrusi mažame Pietų Pitsburgo miestelyje, Tenesio valstijoje. Ketus, kaip kepimo indų forma vystėsi per daugelį metų ir vis tiek išlieka populiarus šiandien, nors buvo naudojamas maisto ruošimui piligrimams ar prezidentui Viljamui Makinliui ( William McKinley) 1896 metais. Tais pačiais metais Džosefas Lodžas (Joseph Lodge) įkūrė savo liejyklą.  Liejykloje gaminama produkcija: ilgaamžiai, patvarūs, ekologiški bei lengvai naudojami ir prižiūrimi ketaus indai bei spalvota emale dengti ketaus indai. 

Kodėl verta rinktis ketaus indus

Ketaus indai gali būti naudojami visur.

Naudokite ketaus indus ant bet kurios virtuvės viryklės, lauko kepsninės ar atviros ugnies. Tada iškart neškite ant stalo ir patiekite.

Ketaus induose galima pagaminti beveik viską.

Su ketaus keptuve iškepkite kiaulienos kotletus, kepkite kepsnius, troškinkite daržoves, kepkite kiaušinius ir šoninę, kepkite sausainius ir dar daugiau.

Ketaus indai yra tvirti.

Ketaus indai pagaminti taip, kad tarnautų visą gyvenimą. Nors ketaus indai nėra nesunaikinami, jie gali atlaikyti itin didžiulį karštį ir būti naudojami visiems jūsų kulinariniams darbams .

Ketaus indai turi natūraliai nelimpančią dangą.

Nelipni danga paruošiama LODGE gamykloje ,  kad  jau pirmą kartą gaminant maistą ,išvengtumėte prilipimo. Su kiekvienu naudojimu , kad savybės tampa vis geresnės. Kuo dažniau naudojamas ketaus- špyžiaus indas , tuo geresnės nelipnumo savybės.

Ketaus indus lengva naudoti.

Nuo pradžios iki pabaigos naudoti ketaus indus paprasta ir nesudėtinga. Pradėdami naudoti ketaus indus, susipažinkite su šiais žingsniais

Ketaus induose  gaminamas maistas tampa skanesnis.

Dėl neįtikėtino ketaus karščio išlaikymo nėra geresnio būdo iškepti traškią vištieną, aromatingas keptas daržoves ar puikų duonos kepalą.

 

LODGE ketaus indų gidas :

LODGE ketaus indai yra įvairių stilių ir dydžių. Nuo mažų, vienkartinių keptuvių iki didelės talpos  puodų ir keptuvių - būtent tai, ko reikia maisto gaminimui . Peržiūrėkite ir atraskite Jums tinkamas LODGE  ketaus keptuves, grilio keptuves, kepsnines, „olandiškas orkaites“  ir dar daugiau. Laikas pradėti gaminti!

Keptuvės

 

Klasikinėje, su natūraliu nelimpančiu paviršiumi, ketaus keptuvėje ruoškite bet ką - nuo pagrindinių patiekalų iki kulinarinio meno kūrinių. Šią virtuvėje būtiną keptuvę galima naudoti ant viryklės, orkaitėje, ant grotelių ir net ant laužo.

Mažiausia: 8,9 cm skersmens keptuvė
Didžiausia: 38,1cm skersmens keptuvė

Idealiai tinka: Kiaušiniai ir šoninė, mėsa, duonos paplotėliai, pyragai, keptuvėje kepami sausainiai, padažai , blynai.

Ketaus puodai - "Olandiškos keptuvės"

Ketaus olandiškos orkaitės, žinomos kaip originalios lėtosios viryklės, jau šimtmečius yra pagrindinė Amerikos virtuvių (ir stovyklaviečių) dalis. Naudokite šį universalų puodą sultingoms sriuboms ir troškiniams virti, mėsai lėtai virti, vištienai kepti ir gardžiai duonai su traškia plutele kepti.

Mažiausias: 0,95l talpos puodas

Didžiausias: 8,52 l talpos puodas

Idealiai tinka: sriuboms ir troškiniams, mėsos troškinimui, duonai.

Keptuvės su dviguba rankena

Ketaus keptuvė su dviguba rankena - tai šiuolaikiškas LODGE nesenstančių keptuvių patobulinimas. Šios kompaktiškos keptuvės, su dviem lengvai sugriebiamomis kilpinėmis rankenomis, geriau tinka orkaitėje, ant grotelių ir krosnelėse.

Mažiausia: 20,3cm keptuvė su dviem rankenomis

Didžiausia: 43,18cm keptuvė su dviem rankenomis

Idealiai tinka: Kepti mėsą ir daržoves, pyragus, bendrus patiekalus vienoje keptuvėje, didelėms porcijoms.

Gilios keptuvės

Ketaus gilios keptuvės yra universalios. Šioje keptuvėje galima paruošti viską, ką galima paruošti klasikinėje keptuvėje, ir ji puikiai tinka kepti ir troškinti. Šį universalų indą naudokite ant bet kurios viryklės, orkaitėje, grilyje ar atviroje liepsnoje.

Mažiausia: 26 cm gili keptuvė

Didžiausia: 30,48cm gili keptuvė

Idealiai tinka: mėsai, vištienai kepti, troškiniams, duonai, pyragams, sausainiams

Kepimo padėklai

Ketaus kepimo padėklai  turi plokščią kepimo paviršių su šiek tiek paaukštintais kraštais, kad aliejus, tešla ir kiti ingredientai nenubėgtų . Tai puikus virtuvės įrankis kepti sočius pusryčius su kiaušiniais, dešrelėmis ir blynais. Naudokite jas klasikiniams keptiems sūrio sumuštiniams ir net picoms kepti.

Mažiausia: 20,3cm apvali keptuvė

Didžiausias: 50,8 cm apverčiamas kepimo padėklas: lygia puse ir grill paviršiumi

Idealiai tinka: Kiaušiniai, dešrelės, bulvytės, prancūziški skrebučiai, blyneliai, keptas sūris, pica

Grilio keptuvės

LODGE ketaus grilio keptuvių briaunos leidžia riebalams nutekėti nuo maisto, o ant mėsos, daržovių, ir kitų kepinių išryškėja viliojančios grilio žymės - ir visa tai kepant vienoje keptuvėje !

Mažiausia : 16,5cm apvali grilio keptuvė

Didžiausia: 50,8 cm kepsninė / keptuvė

Idealiai tinka: Kepti kepsnius, vištieną ir daržoves, šoninę, panini.

Kempingo puodai - "olandiškos keptuvės"

Iškepkite skanų maistą po žvejybos ar žygių dienos LODGE ketaus „olandiškose orkaitėse „. Dėl trumpų kojelių krosnelė puikiai laikosi virš įkaitusių anglių. Ant plokštaus dangčio telpa papildomos karštos anglys ir jis apverčiamas, kad būtų galima naudoti kaip keptuvę. Naudokite užkabinamą rankeną puodui pakabinti ant trikojo virš laužo

Mažiausia: 1,9l talpos puodas

Didžiausias: 9,5l talpos puodas

Idealiai tinka: Troškiniai ir sriubos, bulvės, vištiena, kumpis, antis, pyragai, duona

Kepimo indai

Pasiruošę ruošti gardžius skanėstus su vieninteliais kepimo indais, kurie su amžiumi tampa vis geresni? Kepdami ketaus kepimo induose išgausite puikią traškią plutelę ir trapią pyragų, duonos ir kitų kepinių tekstūrą. Kepkite naminę bananų, arba kitokią duoną keptuvėje "Loaf Pan".

Įvairios paskirties indai : Duonai, pyragui, keksiukams , plokštainiams

Idealiai tinka: Tinkama: pyragams, duonai, pyragams

Grilis

Nedaug kas gyvenime prilygsta kepimui ant atviros ugnies arba tobulai iškeptam maistui ant grotelių. Pirmoji vasaros diena? Turime kepsninę jūsų kiemo kepsniams. Žaidimo diena? Mūsų keptuvės su dviem rankenomis puikiai tinka ant grotelių. Vakarienė? Išbandykite mūsų naują grilio dangtį daržovėms kepti. Išvyka į stovyklą? Turime ketaus keptuvių, kurių reikia kiekvienai progai paminėti.

Idealiai tinka: mėsai, žuviai ir jūros gėrybėms, daržovėms 

10 mitų apie ketaus indus, paneigimas:

Ar galima naudoti muilą ant ketaus? Ar saugu naudoti metalinius indus? Ar galima ketaus induose virti pomidorų padažą? Tikėtina, kad tikriausiai esate girdėję daug pasakojimų apie ketaus naudojimą, išvaizdą ir priežiūrą. Toliau  paneigsime dažniausiai pasitaikančius mitus ir klaidingus įsitikinimus apie LODGE ketaus indus, kad jau šiandien galėtumėte drąsiai pradėti gaminti maistą!

Mitas: Ketaus indų negalima valyti muilu

Faktas: muilas nėra būtinas, tačiau ketaus indams valyti galite naudoti švelnų indų ploviklį. LODGE ketaus indų natūralus nelimpantis paviršius  yra gana atsparus ir gali būti atsparus šiek tiek muilo, vandens ir šveitimo šepetėlio trynimui.

Mitas: Ketaus indai nebetinkami naudoti, jei surūdija.

Faktas: Galvokite iš naujo! Nors rūdys gali atsirasti, jas galima lengvai pašalinti: tiesiog nušveiskite surūdijusią  vietą plieniniu šveistuku ir atlikite  paprastus veiksmus, kad atnaujintumėte ketaus keptuvės natūralų nelimpantį paviršių. Kad rūdys neatsinaujintų, po kiekvieno naudojimo greitai nusausinkite, o po to lengvai, labai plonu sluoksniu , patepkite kepimo aliejumi.

Mitas: Ketaus induose negalima naudoti metalinių indų.

Faktas: Ketus yra pats patvariausias metalas, iš kurio kada nors gaminsite maistą. Tai reiškia, kad bet kokie įrankiai - silikoniniai, mediniai ir net metaliniai - yra tinkami naudoti ketaus-špyžiaus induose.

Mitas: Ketaus indų negalima naudoti ant stiklinių viryklių.
Faktas: LODGE ketaus indus  galima naudoti ant visų kaitlenčių , įskaitant ir stiklines virykles. Tiesiog atsargiai elkitės su stikline  kaitlente – neslyskite, netepkite per stiklo paviršių ,o visada pakelkite nuo viryklės po gaminimo.

Mitas: naują LODGE" ketaus indą reikia paruošti prieš gamybą juose.
Faktas: Puiki žinia - LODGE tai padarė už jus! Natūraliai nelimpantis paviršius yra paruošiamas gamykloje , naudojant tik natūralų augalinį aliejų ,užpurškiant ploną jo sluoksnį ir kaitinant ketaus indus  aukštoje temperatūroje .

Mitas: Ketaus keptuvėse negalima gaminti rūgščių arba šarminių patiekalų.

Faktas: Šiuos maisto produktus nedideliais kiekiais galima ruošti ketaus induose. Tačiau dideli kiekiai labai rūgštaus ar šarminio maisto gali suardyti natūralų nelimpantį paviršių , jei kepama ilgesnį laiką. Jei ketaus indo paviršius pažeidžiamas per daug, tiesiog vadovaukitės atnaujinimo instrukcija.

Mitas: Ketaus indų nereikia prižiūrėti.

Faktas: Nors nauji ketaus indai su natūraliai nelimpančiu paviršiumi  yra paruošti naudoti, vis tiek svarbu juos prižiūrėti po kiekvieno naudojimo. Plaukite šiltu vandeniu, greitai nusausinkite ir patepkite aliejumi - ir viskas.

Mitas: Ketaus indai yra nesudaužomi.

Faktas: Ketaus indai yra neįtikėtinai patvarūs, jų negalima sulankstyti , tačiau jie gali skilti nuo stipraus smūgio , todėl su jais reikėtų elgtis atsargiai, kaip ir su bet kuriais kitais virtuvės indais.

Mitas: LODGE ketaus indai yra padengti chemine danga, kuri suteikia jiems juodą dangą.

Faktas: Kitaip nei kitos įmonės, kurios juodam paviršiaus blizgesiui suteikti naudoja dažus, LODGE ketaus indų paviršius yra 100 % natūralus. Aliejus iškaitinamas gamybos proceso metu, o išlikusi juoda danga yra anglies nuosėdos, kurias aliejus palieka ant keptuvės.

Mitas: Ketaus negalima naudoti ant indukcinių viryklių.

Faktas: LODGE ketaus  indai puikiai tinka ant visų  tipų  kaitlenčių , patalpoje ar lauke, grilio , laužo . Nenaudojama  tik  mikrobangų krosnelėse.

Naudojant LODGE dvigubo degiklio gaminius ant indukcinės kaitlentės, jūsų viryklėje turėtų būti jungiamasis elementas, kad indai įkaistų tolygiai.

Maisto gaminimas ketaus induose:

Darbo pradžia:

1. LODGE ketaus indai paruošti maisto gaminimui  iš karto , tik išplaukite , nusausinkite ir gaminkite.

2. Palaipsniui įkaitinkite ketaus indą , kadangi ketus gerai išlaiko šilumą, nebūtina naudoti aukštesnę nei vidutinę šilumą. Nepamirškite naudoti rankenos apsaugos.

3. Kai keptuvė bus įkaitinta , pridėkite nedidelį kiekį aliejaus (Pastaba: jei norite naudoti sviestą, pradėkite nuo aliejaus, o tada įdėkite sviesto prieš pat dedant maistą).

LODGE natūralus nelimpantis paviršius:

LODGE ketaus indai yra įsodrinami natūraliais augaliniais aliejais , šis procesas vadinamas polimerizacija. Tai suteikia LODGE ketaus indams klasikinę juodą patiną ( dangą) . Augaliniai aliejai sudaro natūralų, lengvai valomą kepimo paviršių ir padeda apsaugoti keptuvę nuo rūdžių. Gali prireikti šiek tiek papildomos priežiūros, retai naudojant ketaus indus , tačiau gerai įsodrinta ketaus keptuvė tarnaus ištisoms kartoms.

Kai aliejai ar riebalai yra kaitinami ketuje pakankamai aukštoje temperatūroje, jie iš skysčio virsta sukietėjusiu paviršiumi ,vykstant procesui, vadinamam polimerizacija. Ši reakcija sukuria paviršiaus sluoksnį, kuris molekuliškai susietas su geležimi. Be šio karbonizuoto aliejaus sluoksnio geležiniai indai rūdytų ir rūdytų dėl ore esančio deguonies ir drėgmės. Mikroskopiniame lygyje ketaus paviršius yra dantytas, nelygus. Ši tekstūra suteikia daugiau paviršiaus ploto, kad įsodrinami riebalai sukibtų ir priliptų prie geležies. Kai sluoksniai kaupiasi, aliejai ir riebalai užpildo tekstūrą, sukurdami lygų, natūraliai nelimpantį kepimo paviršių, kuris tarnaus  ištisas kartas. LODGE  buvo pirmasis prekės ženklas, kuris pritaikė polimerizacijos procesą  virtuvės ketaus indams . 

   

Neįsodrinta riebalais     Isodrinta riebalais

Ketaus indas turi vietą ar žymę, kuri atrodo kaip nebaigta : 

Kartais ant naujo LODGE  ketaus indo , galite pastebėti nedidelę dėmę ar žymę, kuri atrodo nebaigta arba surūdijusi. Visa tai yra proceso dalis, dėl kurios ketus yra ypatingas! Kepimo indus , gamybos procese dengia aliejumi ant pakabinamo konvejerio, dėl kurio kartais aplink keptuvės kraštą arba ant atraminės rankenos, kur buvo pakabinta keptuvė, susidaro nedidelė dėmelė ar burbuliukas. Šis procesas yra visiškai natūralus, todėl ketaus indai yra paruošti naudoti iškart . Šis „burbuliukas“ gali nuskilti ir atskleisti rudą spalvą. Nesijaudink! Tai nėra rūdys ir visiškai saugu – tai paprasčiausiai nevisiškai sukarbonizuotas aliejus. Reguliariai prižiūrint ir naudojant, ši vieta išnyks. Kuo dažniau naudojamas ketaus indas , tuo jis tampa tobulesnis. 

Ketaus indų naudojimas, atnaujinimas:

Yra 2 būdai , kaip išlaikyti ketaus indų paviršių su natūraliai  nelimpančiu paviršiumi  . Geriausias lengviausias – juos reguliariai naudoti . Kiekvieną kartą, kai gaminate su aliejumi ar riebalais, į keptuvę įpilate dar vieną sluoksnį riebalų. Laikui bėgant šie sluoksniai susikaupia ir sudaro tvirtą, nepridegantį kepimo paviršių.

Kitas būdas atnaujinti ketaus indus namuose orkaitėje :

Jei ketaus indą naudojote retai , atsirado rūdžių , pasikeitė spalva, pradėjo lipti kepamas maistas , atnaujinkite ketaus indą orkaitėje :

1. Nuplaukite ketaus indus po karštu, muiluotu vandeniu ir pašveiskite kietu šepetėliu (šiuo atveju muilą naudoti yra gerai, nes jūs planuojate atnaujinti ketaus indus).

2.  Nuskalaukite ir visiškai nusausinkite .

3. Užtepkite labai ploną, vos padengiantį paviršių, kepimo aliejaus sluoksnį iš vidaus bei išorės. Indas taps lipšnus, jei aliejaus bus per daug .

4. Uždėkite aliuminio foliją ant apatinių orkaitės grotelių (lašams surinkti).

5. Orkaitės temperatūrą nustatykite nuo 180 iki 200°C laipsnių karščio.

6. Padėkite ketaus indą aukštyn kojom ant viršutinių orkaitės grotelių. 

7. Kaitinkite ketaus indą karštoje orkaitėje mažiausiai valandą. Po valandos išjunkite orkaitę ir leiskite ketaus indui atvėsti (orkaitėje).

8. Kada indas atvės, jį laikykite neuždengtą, sausoje vietoje.

            

Kaip išspręsti įprastas ketaus problemas:

Net jei jūsų ketaus indai šiek tiek susidėvėjo, galite lengvai juos pataisyti.

Rūdys: Jos susidaro, kai ketaus indai ilgą laiką yra veikiami drėgmės. Jei ketaus indai paliekami kriauklėje mirkyti, dedami  į indaplovę , arba neiššluostomi  po plovimo ,o paliekami džiūti ore , jie surūdys. Taip gali atsitikti, ir  kada ketaus indus laikote drėgnoje aplinkoje . 

Sprendimas:  Naudodami muiluotą vandenį , metalinį šepetėlį ar šveistuką  ar švitrinį popierių, gerai nušveiskite rūdis . Toliau atlikite atnaujinimo veiksmus:

1. Nuskalaukite ir visiškai nusausinkite .
2. Užtepkite labai ploną, vos padengiantį paviršių, kepimo aliejaus sluoksnį iš vidaus bei išorės. Indas taps lipšnus, jei aliejaus bus per daug .
3. Uždėkite aliuminio foliją ant apatinių orkaitės grotelių (lašams surinkti).
4. Orkaitės temperatūrą nustatykite nuo 180 iki 200°C laipsnių karščio.
5. Padėkite ketaus indą aukštyn kojom ant viršutinių orkaitės grotelių.
6. Kaitinkite ketaus indą karštoje orkaitėje mažiausiai valandą. Po valandos išjunkite orkaitę ir leiskite ketaus indui atvėsti (orkaitėje).
7 . Kada indas atvės, jį laikykite neuždengtą, sausoje vietoje.

Dėmės (pleiskanojimas):

Kartais ketaus indų nelimpantis paviršius gali „sugesti“, atsirasti juodų dėmių , tačiau tokios dėmės nėra kenksmingos.  

Sprendimas: Nuvalykite paviršių , ir atlikite atnaujinimo veiksmus.

Pridegę maisto likučiai:

Jei netyčia paliksite ketaus indus ant bet kurio šilumos šaltinio per ilgai, maistas, marinatai ir padažai gali sudegti ir prilipti prie paviršiaus. 

Sprendimas : Prilipusį maistą pašalinkite keptuvės grandikliu. Jei tai nepavyksta, įpilkite vandens ir šiek tiek pakaitinkite keptuvėje ,3–5 minutes, tada naudokite grandiklį. Būtinai gerai išdžiovinkite ir po to įtrinkite ploną aliejaus sluoksnį. Jei tai nepašalina pridegusio maisto, atlikite atnaujinimo veiksmus.

Juodos liekanos : Gali būti likučių, po ketaus indų atnaujinimo veiksmų .Likučiai jokiu būdu nėra kenksmingi ir laikui bėgant sumažės, kai indai bus naudojami . Šios  juodos liekanos ,taip pat gali atsirasti verdant skysčius, verdant vandenį, naudojant muilą , arba gaminant rūgštų ir šarminį maistą, pvz., pupeles ir pomidorus.

Sprendimas: Toliau naudokite ir prižiūrėkite savo ketaus indus , kaip0 rekomenduoja LODGE  ir pastebėsite, kad reguliariai naudojant ,pagerės natūralus nelimpantis paviršius , sumažės juodų likučių. 

Limpantis paviršius : Jei paviršius tapo lipnus , tai yra dėl aliejaus perteklius.

Sprendimas: Norėdami pašalinti lipnumą, padėkite indus aukštyn kojomis ant viršutinės orkaitės lentynos ir kepkite nuo 180 iki 200°C temperatūroje vieną valandą. Leiskite atvėsti ir, jei reikia, pakartokite. 

Kvapai :  Kai ruošiate žuvį ar kitą aštrų maistą ketuje arba netinkamai išvalysite indus prieš padėdami laikymui , galite jausti keptų produktų kvapus.

Sprendimas: Norėdami pašalinti nepageidaujamą kvapą, tiesiog kaitinkite ketaus indą orkaitėje 180°C laipsnių apie 15 minučių. Šis paprastas ,kvapus panaikinantis būdas nepažeis ketaus indų paviršiaus. Galima  ant ketaus indų paviršiaus pabarstyti įprastos valgomosios druskos sluoksnį, palikti per naktį, o ryte nuplauti. Tai ,taip pat pašalins visus besitęsiančius kvapus. Jei kvapai išlieka, gali tekti nušveisti ir iš naujo atlikti atnaujinimo veiksmus . 

Rasta 42 prekės(-ių).

Theme Options

Theme color
Background Image body: